Pastreaza semintele

Am dat cuiva un dovleac, apoi m-a intrebat daca poate pastra semintele pentru a fi plantate, insa nu stia cum sa faca asta. Mi se parea atat de simplu sa pastrezi seminte de dovleac inca aproape m-a pufnit rasul, apoi am realizat ca ea chiar nu stia. Nu stia sa pastreze niciun fel de seminte. Astfel m-am gandit sa spun metoda mea si altora. Si e valabila pentru toate felurile de seminte.

Din fructele sau legumele cu pulpa uscata, gen ardei, le aleg si le pun la uscat pe o foaie de hartie. La fructele sau legumele cu pulpa umeda, gen rosii, le aleg cu cat mai putina pulpa, apoi le clatesc bine intr-o strecuratoare de ceai si le intind la uscat pe un carton. Fara tratamente speciale gen fermentare sau mai stiu eu ce altele. N-am avut niciodata probleme cu germinarea.

Aseara am taiat si eu un dovleac de copt primit si mi-a placut foarte tare, era din acela inecacios, cu pulpa portocaliu inchis. Asa ca i-am pastrat semintele. Le-am ales de pe miez, le-am clatit putin si le-am intins pe un carton la uscat.

seminte

Dupa ce se vor usca bine, le voi pastra in pungute de hartie la loc uscat. E asa de simplu sa pastrezi seminte de la fructele sau legumele care iti plac. Trebuie doar sa te asiguri ca fructul sau leguma de la care pastrezi semintele este perfect matur si copt.

6 Comments (+add yours?)

  1. MihaelaT
    Oct 30, 2014 @ 12:34:19

    Ca de obicei esti o draguta. Eu iti multumesc pentru postare. Pe mine ma va ajuta.
    Zi frumoasa, Green!

    Reply

    • greenzonelife
      Oct 30, 2014 @ 12:44:23

      Unora dintre noi anumite lucruri ni se par banale, insa uneori trebuie sa vedem lucrurile si din perspectiva altora 🙂

      Reply

  2. vasi
    Oct 30, 2014 @ 13:16:11

    Nu sunt deloc banale si chiar este mai complicat decat pare. Zic asa pentru ca din frumusetea de seminte care iti da impresia acum, pot seca, fara nici o explicatie 😦 si uite asa ramai fara soiul cel mai drag. Asa am patit eu anul trecut cu semintele de patison, recoltate ca la carte.
    In rest, toate bune :))))
    Pup!

    Reply

    • greenzonelife
      Oct 30, 2014 @ 13:20:00

      Eu de obicei pastrez toate semintele dintr-un exemplar si nu numai, chiar si dupa ce le plantez, pana in momentul in care m-am asigurat ca nu am pierdut specia, daca am mai multe exemplare, pastrez toate semintele din primul apoi din restul din fiecare cateva. Tot raman cu ceva. Vrei patison?

      Reply

  3. vasi
    Oct 30, 2014 @ 13:33:30

    Da :)) Ai alb sau si galben?

    Reply

Leave a comment