Citrice – continuare

Domnul mandarin a inflorit frumos, o multime de flori, toate seci πŸ˜€ L-am lasat in pace pana i s-au ofilit si i-au cazut toate florile si acum i-a venit randul la mutat.

A primit ghiveci nou si incapator, eticheta pe masura, si pentru ca era prea cracanat, i-am ciuntit putin crengutele si m-am ales si cu doi butasi πŸ™‚

mandarin

Operatiunea continua …

10 Comments (+add yours?)

 1. Cami
  Feb 28, 2017 @ 20:41:03

  Draga mea, de foarte mult timp vreau sa te rog sa-mi spui si mie cum faci tu sa transplantezi plante dintr-un ghiveci in altul, ca mie nu-mi reuseste aproape deloc. Am reusit sa inmultesc prin butasi plante pe care le iubesc mult, si le-am pierdut la transplantare in ghiveci. Le-am inmultit de toamna pana primavara, in nisip umed. Primavara cand fac frunze stiu ca au facut si radacini micute, dar nu-mi reuseste transplantarea lor din nisip in pamant. Tu ce secret ai de-ti reuseste mereu asa de bine ? Multumesc mult de tot.

  Reply

  • greenzonelife
   Mar 01, 2017 @ 09:23:09

   Eu fac butasi direct in pamant si ii transplantez doar cand vad radacini ieisind prin baza ghiveciului.

   Reply

   • Cami
    Mar 01, 2017 @ 21:57:50

    Multumesc Green, dar vroiam sa-mi spui cum faci tocmai transplantarea dintr-un ghiveci in altul, ca sa nu distrugi planta. Cum procedezi. Cred ca ai tu un procedeu bun daca tot schimbi plantele dintr-un ghiveci in altul si raman intregi.

    Reply

    • greenzonelife
     Mar 02, 2017 @ 06:26:56

     In momentul cand ies radacini prin gaura de la baza ghiveciului stiu ca planta are radacini bine formate si aproape tot pamantul din ghiveci e umplut cu radacini. Astfel, cand scot planta, bolul de pamant ramane intact si nu deranjez deloc radacinile.

     Reply

     • Cami
      Mar 02, 2017 @ 08:14:44

      Ai dreptate, asta e primul pas si eu cred ca l-am ratat de multe ori pt. c-am scos planta din nisip prea devreme. Cand vezi radacinile formate, cum scoti planta din ghiveci astfel incat sa nu se farame bolul de pamant ? Unii spun sa uzi planta, am facut asa dar in felul asta pamantul se imprastie la transplantare.

     • greenzonelife
      Mar 02, 2017 @ 09:54:08

      Daca e in nisip se farama orice ai face, in pamant e altfel, pamantul adera la radacini.

 2. Dani
  Feb 28, 2017 @ 22:28:33

  Pacat ca florile au fost seci …

  Reply

 3. Mihaela T.
  Mar 01, 2017 @ 18:28:00

  Green, iti doresc sa creasca mare si frumos ! Uda-l, din cand in cand, cu apa in care speli carnea inainte de preparare. Eu de fapt pun apa intr-un castron si o tavalesc un pic acolo. πŸ™‚ Apoi o spal la chiuveta cu simt de raspundere.
  Mandarinul meu a venit cu aceasta indicatie scrisa pe cartonasul acela care insoteste ghiveciul. Acum am 18 mandarinute coapte. Si pomisorul nu este foarte mare. Succes !
  .

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: