Solar

In toamna am reusit sa imi montez mult visatul solar in gradina de la tara. Din pacate a ramas gol peste iarna desi as fi vrut tare mult sa incep sa plantez in el inca din toamna. Dar pentru ca pamantul de acolo e ingrozitor, o argila rece si uda imposibil de lucrat, am decis ca voi face straturi inaltate. Realizarea lor se pare ca mi-a necesitat mult mai mult timp decat am estimat eu.

Asa ca in primavara m-am apucat de construit. Am reusit sa incep un strat in capat in care am semanat verdeturi. Desi l-am umplut cu pamant si compost cernut care a trecut mai intai de serviciul de deparazitare asigurat de gainutele mele, de undeva au aparut nesuferitii limacsi, probabil erau deja in solul de sub solar si au urcat in strat.

Apoi m-am enervat asa de tare pe ei ca inainte sa ma apuc de facut restul straturilor am pus ratele in masina si le-am dus la cules de limacsi 🙂

Ratele mele au facut o treaba grozava decimand considerabil populatia de limacsi din sera si acum pot construi si planta mult mai linistita.

Si cum nimic nu poate arata decat impecabil in imaginea mea de solar aranjat am purces la amenajare 🙂

Mai am mult de lucru dar simt ca sunt pe drumul ce bun chiar daca nu se intampla totul la fel de repede pe cat mi-as fi dorit eu.

6 Comments (+add yours?)

 1. Vasile
  May 11, 2021 @ 18:29:25

  Arata foartebine,spor la gradinarit si recolte bogate sa aveti!

  Reply

 2. cristina
  May 12, 2021 @ 08:43:00

  Felicitari!

  Reply

 3. Mihaela Radulescu
  May 16, 2021 @ 16:19:19

  Grozava treaba ai facut,ai si ajutoare de nadejde,ratele.Astea sunt bune afara pentru limacsi.Un unchi de-al meu baga toamna in solar toate gainile,erau ca un minimotocultor,afanau bine.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: