Menta ciocolata

Dintre toate tipurile de menta primite, planta mentei cu aroma de ciocolata era cea mai mare. Din aceasta cauza am gasit si o crenguta rupta. Cateva frunzulite care erau mai mari si un pic de tulpina le-am transformat rapid intr-un ceai aromat, iar restul crengutei l-am rupt in trei si l-am pus in apa. Citisem undeva pe net ca menta prinde radacini si in apa asa ca le-am pus intr-un paharel cu putina apa si le-am gasit un loc pe un raft in bucatarie.

Dimineata, aveam ceva de cautat si a trebuit sa mut putin paharelul. Aruncand un ochi in apa vad ca unul din firele de menta de ciocolata are deja radacini.

Harnicuta de ea. Si cum le-am pus gand de toaletat si surioarelor ei cred ca o sa pun din fiecare cateva firisoare in apa. Mai multa menta nu strica 🙂

Tot dimineata i-am gasit si eucaliptului un ghiveci mai mare in care l-am si mutat ca sarmanul era deja cu radacinile pe afara, sper sa-i placa.

20 Comments (+add yours?)

 1. irenadaiana
  Nov 18, 2012 @ 23:04:00

  am citi postarea pe mail si pana sa ajung la partea cu radacina ma si gandeam : ” mai , doar n-o fi gasit o cutie de “after eight”! ” 🙂 🙂 🙂 Sa ne spui cum iese primul ceai.

  Reply

  • greenzonelife
   Nov 19, 2012 @ 08:06:01

   Ha ha 🙂 As fi vrut eu “after eight”, suntem nebuni dupa ciocolata cu menta. Ceaiul a iesit super bun, cu o aroma placut dulceaga care aduce a dulcele de ciocolata, nu-ti imagina ciocolata calda cu gust de menta 🙂

   Reply

   • irenadaiana
    Nov 19, 2012 @ 11:55:40

    de ceva vreme beau cafeaua foarte dulce – m-am saturat de-atata amarala zilnica 🙂 – si mai nou scap cate-o frunzulita de menta in cana – e “de mentiala” – cel putin asa mi se pare mie. incerc sa-mi inchipui cum ar fi cafeaua mea cu o frunza de la menta ta. 🙂

    Reply

 2. cristina
  Nov 19, 2012 @ 07:26:41

  wow, dar chiar ca-i harnica menta ta!

  Reply

 3. Mihaela C.P.
  Nov 19, 2012 @ 17:56:12

  Mi-ai facut pofta si la primavara cred ca imi iau si eu cateva mente 🙂 de la magazinul online. Desi am in gradina menta obisnuita, o sa incerc in alte colturi si menta in diverse alte arome .

  Reply

  • greenzonelife
   Nov 19, 2012 @ 19:44:04

   Si eu aveam doua feluri, dar de mult visam la o colectie. Si inca mai exista si alte tipuri, abia astept sa le gasesc de cumparat.

   Reply

 4. vasi
  Nov 20, 2012 @ 10:16:20

  Si culoarea este altfel….Doamne ce aroma o avea!!

  Reply

 5. Iuliana
  Nov 20, 2012 @ 10:34:10

  M-ai convins, imi iau si eu :)), nu se mai poate asa.
  Ar merge sa o pun in gradina la primavara? In ideea ca se va prinde si o s-o pun in ghiveci peste iarna.

  Reply

  • greenzonelife
   Nov 20, 2012 @ 10:37:17

   Poti s-o pui si acum in gradina, atata timp cat nu-i inghetat pamantul. Poti deasemena s-o pastrezi in ghiveci peste iarna la loc racoros, ferit de inghet.

   Reply

 6. Dani
  Nov 20, 2012 @ 20:19:53

  Asa de repede ? De-acum, o sa rup lastari de menta, oriunde-oi vedea vreun soi pe care nu-l am 🙂

  Reply

 7. ika
  Nov 29, 2012 @ 12:56:02

  de unde gasiti aceasta menta de ciocolata, stie cineva?
  va multumesc!

  Reply

  • greenzonelife
   Nov 29, 2012 @ 17:48:21

   Daca citesti articolul anterior poate afli 🙂

   Reply

   • ika
    Dec 01, 2012 @ 10:26:40

    Nu va suparati pe mine:sunt noua pe acest site si ,in plus,din generatia care a invatat sa umble pe calculator la 40 de ani -care magazin on-line? Eu am un firisor adus din Londra, pe care de 3 ani il inmultesc (prin metoda de mai sus-in fiecare toamna prind in ghiveci 2-3 tulpinite, primavara le mut in gradina,par viguroase peste vara, DAR anul urmator nu mai rasar). Imi place extraordinar aroma ei si as vrea sa-mi umplu gradina…dar se pare ca ceva gresesc! va doresc zile senine in gradina!

    Reply

    • greenzonelife
     Dec 01, 2012 @ 11:00:25

     Site-ul de unde le-am cumparat este plant-shop.ro. Probabil ca aceste varietati de menta sunt mai sensibile la clima noastra si sunt distruse de ger sau de umezeala excesiva de peste iarna. Incearca sa le pantezi intr-un container mare pe care sa-l poti duce peste iarna la loc protejat, un garaj sau un beci.

     Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: