Fiskars

Eu una trebuie sa recunosc ca m-am indragostit de-a dreptul de sculele de gradinarit Fiskars. In urma cu doua saptamani am hotarat cu mama sa taiem doi meri care de ani buni au tot crescut facand umbra, insa roade ba. Am luat-o usurel, crenguta cu crenguta, taiate cu foarfeca. Nu puteam taia o creanga mare dintr-o data pentru ca distugeam tot in jur, gradina mamei fiind foarte mica toate sunt super inghesuite. Va dati seama ce inseama sa tai un copac cu foarfeca šŸ™‚ Ei bine, draguta de foarfeca primita spre testare acum si-a aratat adevarata forta. Dupa vreo 4 ore de taiat in continuu ma asteptam la ceva efecte secundare. Ei bine nu, foarfeca a facut toata munca, eu nu am simtit nici macar un disconfort. Am taiat crengi groase cat degetul ca si cum as fi taiat cascaval šŸ™‚ fara sa depun nici cel mai mic efort.

foarfeca

Insa a venit randul crengilor mai groase unde a trebuit sa folosesc un fierastrau de mana. Am gasit unul ce-l avea tata, insa dupa ce m-am chinuit cu vreo doua crengi de a curs apa pe mine am renuntat si am lasat copacul ciuntit. Asa ca mi-am zis, daca foarfeca a facut asa treaba buna, oare cum ar fi un fierastrau de la Fiskars? Am cumparat unul si in weekendul ce a trecut am mers sa termin treaba. Cred ca stiti deja, treaba a facut-o fierastraul nu eu. Am taiat crengile groase cat ai zice peste, fara niciun efort. Taieturi curate, precise si usor de realizat. Iata diferenta. Crengile taiate cu fierastraul cel vechi arata asa

rupta

Sfartecate si rupte, ce vedeti taietura fina e realizata cu foarfeca, ca nu mai aveam putere sa termin. Pe cand folosind fierastraul Fiskars arata asa

taiata

La urma urmei nu conteaza cum arata taietura in cazul meu, deoarece copacul va fi folosit ca lemn de foc, insa in cazul in care aveti de taiat o creanga pentru a retusa coroana unui copac, cu siguranta o taietura precisa si curata nu v-a dauna copacului.

fierastrau

Il recomand din tot sufletul, mie mi-a fost de un real ajutor. Acum stiu de ce anumite scule de gradina au alt pret fata de cele cumparate din piata, iar sculele Fiskars merita fiecare banut platit pentru ele.

Mai am de toaletat smochinii care deja au depasit 3 metri, si pentru care m-am pregatit din timp, mi-am luat o foarfeca de taiat la inaltime, insa despre ea va voi povesti dupa ce voi toaleta smochinii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: