Biblia si cartea secretelor

Poate ca titlul acestei postari va v-a duce cu gandul in alta parte. Ei bine, pentru mine, gradinar impatimit, care vede in orice samanta sau lastar o viitoare fiinta, fie ea un fir de rosie sau un copac maret, cele doua carti ma duc la un nivel superior.

Alan Titchmarsh e pentru mine idolul suprem in ale gradinaritului. El e primul vinovat pentru acest hobby al meu. Urmarind in urma cu multi ani, intamplator, prima serie din “How to be a gardener” am simtit o revelatie. Dragostea mea pentru natura a prins contur si s-a materializat in pasiune pentru gradinarit. Cand a aprut seria a doua din “How to be a gardener” am luat-o de pe net, impreuna cu prima serie, si m-am uitat la fiecare episod de zeci de ori. Alan Titchmarsh are un farmec aparte, care te face sa-ti doresti sa iesi afara si sa gradinaresti, cel putin pe mine m-a cucerit. Acum am reusit sa-mi cumpar si cartea, si pentru mine ea e biblia gradinarului, un gradinar care iubeste ceea ce face.

gardener

Am cautat si am urmarit tot ce am gasit filmulet in careΒ Alan Titchmarsh era prezentator, zeci de gradini create de el, tehnici si sfaturi, si in final am descoperit ca mai are un secret, gradina personala, pe care a prezentat-o intr-o carte. Era musai sa o am si pe aceasta.

secret

Acum mai am nevoie de concediu se le pot savura in liniste, pagina cu pagina, poza cu poza πŸ™‚

10 Comments (+add yours?)

 1. Elisa
  Jun 10, 2015 @ 11:23:42

  https://www.youtube.com/watch?v=jkWfm_56guc imi place gardul gradinii.

  Reply

 2. Elisa
  Jun 10, 2015 @ 14:28:07

  Thx!

  Reply

 3. Elisa
  Jun 10, 2015 @ 14:54:40

  Da, imi place si gradina lui. Astia, desi in G.B. unde nu-i soare ca la noi, au gradini neparjolite de canicula; fain!

  Reply

 4. Dani
  Jun 10, 2015 @ 16:57:33

  Intr-o vreme citeam si eu multe carti scrise de gradinari englezi. Dar am realizat ca nu e aceeasi treaba felul in care gradinaresc ei cu ce am eu de infruntat. De atunci caut carti axate pe gradinaritul in zonele mediteraniene. Inca n-am gasit ‘ biblia ‘ pentru zona noastra, dar perseverez πŸ™‚

  Reply

  • greenzonelife
   Jun 10, 2015 @ 17:56:34

   Mie imi place entuziasmul, daruirea si dragostea lor pentru gradini, cgiar daca anumite palnte nu se potrivesc climei noastre, mare parte din ele le putem totusi cultiva cu putin efort.

   Reply

 5. vasile
  Jun 10, 2015 @ 17:51:02

  Foarte interesante si educative. O investitie excelenta.
  Concediu linistit plin de lecturi si filme de gradinarit interesante.

  Reply

  • greenzonelife
   Jun 10, 2015 @ 17:58:20

   Concediul din pacate mai are de asteptat. Investitie clara, dar in curand o sa trebuiasca sa investesc si intr-o biblioteca ca altel imi vin rafturile actuale in cap πŸ™‚

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: