Castane – toamna in palma mea

Mergand prin ploaie spre job, ieri dimineata, am zarit doua castane. Semn clar ca a venit toamna. Incep sa se scuture castanele. Tin minte cand eram mica si mergeam sa culegem castane din parc ca apoi sa facem tot felul de animalute si figurine din ele.

Imi plac castanii si primavara, plini cu ciorchine albe sau roz de flori, apoi toamna cand te bombardeaza cu aceste mici ghiulele.

M-am intors si le-am cules.

Ajunsa acasa, rasfoind o revista cu plante de vanzare prin posta am vazut ca au de vanzare castani. Castani salbatici, frumosii castani pe care ii vedem zilnic in drumurile noaste, la numai 80 lei bucata. Un copacel de cativa centimetri 80 lei? Mi-am adus aminte de castanele din geanta mea si am fugit repede sa le dau sansa de a deveni copacei. Nu vor costa 80 lei. Doar doua pahare mari goale de iaurt si doi pumni de pamant. Putina apa si un pic de dragoste.

O sa am si eu castani. Se zice ca rasar foarte repede. Vom vedea. Din cate tin eu minte de asta primavara erau castani cu flori albe.

2 Comments (+add yours?)

 1. Dana
  Sep 25, 2012 @ 03:12:39

  Castanii fac toamna mai frumoasa. Culegeam frunzele in diferite nuante aramii, castanele cazute pe jos. Si da, floarea lor e alba. Am citit zilele trecute intr-un ziar romanesc, despre castani. Si din pacate ziceau ca sunt loviti de o boala sau sunt atacati de ceva insecte si sunt in primejdie… sper sa nu fie adevarat. Sa ai noroc cu castanii tai, sa incolteasca si sa creasca mari si frumosi.

  Reply

  • greenzonelife
   Sep 25, 2012 @ 06:58:30

   Sunt si cu flori roz. Cei de la noi din oras nu par a fi afectati. Am auzit insa despre cei comestibili ca ar avea probleme. Si eu sper sa creasca, in acelasi timp sper sa am si un loc unde sa-i cresc 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: