Ginkgo biloba

Mi-am comandat de la Mihaela niste seminte printre care, dupa cum ma stiti deja mare amatoare de experimente, si niste seminte de ginkgo biloba. Aseara mi-am luat cutiuta cu seminte si rascolind sa gasesec ceva de semanat am dat de ele. De rosii inca nu ma apuc, ardeii abia pe saptamana viitoare sau chiar inca una mai incolo, asa ca semintele de ginkgo biloba mi-au facut cu ochiul. Dureaza destul de mult pana rasar, asa ca pana la primavara cand vor trebui scoase afara la aer este destul timp.

Le-am pilit putin, apoi le-am pus intr-un pahar cu apa calduta si le-am lasat pana azi la loc caldut.

ginkgo biloba

Din gresala una s-a crapat, acum o sa vedem efectul, va rasari prima sau nu va mai rasari deloc. Azi o sa le plantez si le pun in minisera la geam, abia astept sa am propriul meu copacel de ginkgo biloba, sau mai multi :).

16 Comments (+add yours?)

 1. Simona
  Feb 02, 2013 @ 08:59:41

  Urmaresc cu interes experimentul.
  Si pe mine ma tenteaza un copacel

  Reply

 2. Maria
  Feb 02, 2013 @ 12:28:35

  Parca sunt masline! Am facut cum spui cu un curmal. A crescut foarte greu, apoi am gresit cine stie ce si a murit. Sa-ti iasa si sa-ti creasca!

  Reply

  • greenzonelife
   Feb 02, 2013 @ 15:31:00

   De obicei copaceii mai exotici sunt sensibili, rasar, cresc o vreme si apoi se plictisesc si mor, mai ales cei obtinuti din fructe cumparate din comert. Am patit si eu la fel cu un mango, litchi, avocado. Singurele care au trait au fost citricele. Acuma eu sper ca astia sa reziste ca nu sunt exotici, cresc si pe la noi.

   Reply

 3. ilincaotgramesti
  Feb 02, 2013 @ 13:11:37

  Să fie într-un ceas bun!

  Reply

 4. Mihaela
  Feb 02, 2013 @ 14:19:54

  Grozav ca ai inceput,eu tot o corcofelesc de pe o zi pe alta,dar acum musai trebuie sa le pun si eu.
  Trebuie sa iasa,unchii mei au pus seminte ,nepilite,neinmuiate ,in pamant luat din fata blocului si tot le-a iesit copacelul,greseala a fost a mea ,dupa ce mi l-au dat nu am avut grija de el si saracu sa uscat,asa ca sigur o sa ai rezultate.
  Succes in tot ceea ce faci!

  Reply

 5. Gabriela
  Feb 02, 2013 @ 16:12:50

  Mai, tu ai ganduri mari! Ma ambitionezi sa diversific si eu culturile. Scuza cu “nu am timp de gradina” trebuie sa inceteze! 🙂

  Reply

 6. Mihaela C.P.
  Feb 03, 2013 @ 07:10:10

  Am si eu doua fructe dintr-un Gingko biloba, culese de la radacina lui, nu cumparate. Copacul creste foarte inalt si nu i-as gasi loc in gradina mea, dar cred ca si incet creste, asa ca…parca o incercare sa vad ce ar da din semintele lui (o fi avand seminte, sa caut in fruct, care e…tare imputit, daca il sparg) merita sa fac si eu. Deci prima etapa: inmuiat in apa calduta .Sa ne/ma tii la curent cu evolutia lor, ca sa compar cu ce se va intampla la mine :).

  Reply

 7. Brindusa
  Feb 03, 2013 @ 07:34:01

  Pai de ce nu te duci tu in parcul Carol sau in Tineretului si iei seminte de ginki biloba cate vrei! Eu am luat acu vreo 3 ani si au iesit de nu mai aveam ce sa fac cu ei. In pamant afara au un ritm de crestere rapid…dar noi avand gaste nu mai avem ginko:)

  Reply

 8. Brindusa
  Feb 03, 2013 @ 11:49:24

  Auleo nu mi-am dat seama…daca ajung eu prin parc culeg eu seminte si o sa-ti trimit!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: