La ciuperci

Am avut parte de sarbatori cu soare. Stiu ca prin unele parti e jale mare, ploi si inundatii, si sper sa treaca cat mai repede codurile astea colorate. La noi a plouat cat sa nu zica ca nu a fost, insa se pare ca suficient de mult cat sa avem parte de ciuperci. Ce poti face in zi de sarbatoare, dupa ce ai umplut burta de nu mai poti sta pe scaun? iesi la plimbare 🙂 Noi am iesit in livada mamei, mai mult sa aruncam o privire, mai putin sa facem ceva. Insa cand am ajuns, mare ne-a fost bucuria, livada era plina de “bureti de prun”. Ciuperci delicioase, numai bune de cules.

Bucuria si mai mare a fost a copilului care culegea cipercile cu amandoua mainile 🙂

la cules

Multe au fost deja atacate de viermi, insa am gasit si exemplare frumoase.

ciuperca

Unele parca scoase din povesti.

ciupercute

Asa ca am luat la purecat toata livada si ne-am ales cu o plasa de ciperci.

recolta ciuperci

Acum treaba grea ramane in seama mamei, curatat si spalat. Dar tare imi mai place mancarea gratis 🙂

ciuperci

Si va spun si voua un truc, si asta asa ca sa nu-l uit si eu 🙂 Puteti verfica ciupercile daca sunt comestibile sau nu, punand ceapa sau o legatura de patrunjel in apa in care au fiert. Daca ele isi pastreaza culoare ciupercile sunt bune, daca se innegresc, ciupercile nu sunt comestibile.

L.E. In urma comentariilor, se pare ca metoda de mai sus de verificare nu este plauzibila, asa ca va rog nu luati in considerare.

12 Comments (+add yours?)

 1. nelucraciun
  Apr 22, 2014 @ 06:01:32

  Attn! Iata aici sfaturile unei specialiste:
  http://totuldespreciuperci.blogspot.ro/p/myth-busters-povesti.html

  Reply

 2. Nihil Sine Deo
  Apr 22, 2014 @ 07:42:57

  Chiar dacă cunosti ciupercile, ai mare grija (poate sunt necunoscatori care iau sfatul tau in serios): faza cu patrunjelul sau ceapa nu are nici o relevanta! Sunt ciuperci letale din familia amanitelor care nu schimba culoarea la fiert. Si sunt multe ciuperci comestibile (chiar excelente) care oxideaza si schimba culoarea preparatelor.

  Reply

 3. arakelian
  Apr 24, 2014 @ 20:16:51

  cunoasteti alta metoda de identificat ciupercile otravitoare?

  Reply

 4. Andreea
  Apr 29, 2014 @ 13:17:48

  Foarte frumoasa plimbarea voastra! Iar livada verde si plina de flori de camp este o minunatie! Stii de cata vreme imi doresc sa merg la cules de ciuperci? Nu am fost niciodata si imi doresc mult. Mi se pare foarte dragut sa cauti si sa gasesti comorile astea prin iarba! Micuta ta cred ca a fost foarte incantata.

  Reply

  • greenzonelife
   Apr 29, 2014 @ 13:21:44

   Eu n-am mai fost la cules de ciuperci de cand eram mica si mergeam cu bunicii la padure, acum insa am cu cine impartii bucuria de a culege ciuperci, se pare ca pitica mea ma mosteneste la capitolul “gradinareala” cu toate activitatile conexe 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: