Exista viata dupa…

Nu va ganditi ca voi incepe sa filozofez, nu 🙂 Este vorba despre viata din gradina dupa venirea toamnei. Toti stim ca odata cu venirea frigului gradina intra in somul lung al iernii, pana in primavara ce va veni. Cei mai multi o curatam si o pregatim de odihna cu o aratura zdravana apoi asteptam vremurile calduroase. Cand voi avea gradina nu voi vrea asta. Vreau sa fiu in gradina si iarna si sa cultiv legume proaspete. Da, se poate! Iar pentru asta ma documentez.

carte

6 Comments (+add yours?)

 1. vasi
  Oct 23, 2014 @ 10:01:56

  Eu nu ii fac aratura zdravana, eu o acopar cat pot de bine, iar anul acesta vreau sa fac exces de zel, adica sa toc resturile vegetale si sa le imprastii pe loc si apoi sa vin si cu un strat de frunze uscate si fan de anul trecut, poate si ceva cartoane mai mari….si gata. Daca in cartea ta poti cultiva inafara solarului, iarna, ceva, sa spui cu voce tare :))

  Reply

  • greenzonelife
   Oct 23, 2014 @ 10:20:47

   Ma documentez si spun 🙂 Nici eu nu sunt adepta sapatului, nici nu prea ma tin salele pentru operatiune, nici nu prea sunt de acord din punct de vedere gradinaresc.

   Reply

 2. Elisa
  Oct 23, 2014 @ 14:06:10

  Daca ai galerii ca la metroul din Beijing in gradina, cu siguranta ca ai sa sapi ca sa le strici nitel aranjamentele subteranilor. Doi ani nu am sapat, anul asta sapam.
  Daca am avut atatia melci care mi-au mancat ardeii si atatia limaxi care mi-au mincat toate cele, e si din cauza sau datorita acoperirii gradinii cu strat bio de protectie.Pana la urma tot incercand diverse, vei gasi drumul care se potriveste gradinii tale. Nu este o reteta unica, asta m-am convins.
  Dar sa cresti vegetale verzi iarna in ger si zapada, sincer, nu pot crede. Tu, Green, incearca in laboratorul tau intai si vezi rezultatul. Succes!

  Reply

 3. fiordaliso
  Oct 23, 2014 @ 20:05:04

  Cartea este englezeasca, iar notiunea lor despre iarna este diferita. Nu au ger si zapada persistenta ca la noi. Ceea ce ei numesc ger la noi este un inghet usor. Vorbim despre cu totul alte conditii climatice. Dar… poti sa incerci, poate avem si noi noroc de o iarna mai blanda.

  Reply

  • greenzonelife
   Oct 23, 2014 @ 21:11:12

   Ne desparte doar o zona climatica, si la ce ierni am avut in ultima vreme, eu zic ca se poate 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: