Paine aromata

Azi, ca tot am stat acasa si a fost o vreme numai buna de copt ceva, am decis sa fac o paine. Dar nu orice fel de paine, paine aromata cu busuioc.

Am folosit reteta standard din manualul de la masina de paine, insa l-am adaptat dupa ideea mea. Am pus asa: 1,5 lingura de ulei, 200 ml bulion si 100 ml apa, 1,5 lingurita sare, 3 linguri busuioc congelat, 3 linguri cascaval razalit, 225 gr. faina alba de grau si 225 gr. faina integrala de secara, 5 linguri cu varf de tarate si un plic de 7 gr. drojdie granulata. Am folosit apoi pentru copt programul pentru paine taraneasca. Si iaca isprava

paine

Textura e asa de fina, chiar daca are destul de multa faina de secara. O piane super aromata, pe care nu mai e nevoie sa adaugi nimic, decat un glob de unt si gata.

textura

Si sa nu uitam ca azi e Sf. Andrei. La multi ani tuturor celor care ii poarta numele!

2 Comments (+add yours?)

  1. Iacob Adriana
    Dec 03, 2015 @ 21:58:47

    Si eu mi-am cumparat de curand masina de facut paine. Fac destul de des dar trebuie sa recunosc ca mai cumparam si din comert. deocamdata nu am fost foarte curioasa sa incerc si alte retete: fac doar cea de paine italieneasca cu ulei de masline apa, sare, faina si drojdie. trebuie sa incerc si altceva. Painea din imagine arata bine si avand in vedere cate ingrediente are cred ca este si foarte buna! Pofta buna si la cat mai multe feluri de paine!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: