Gradina din balcon

Stiti deja ca balconul meu e mai degraba unul comestibil decat unul decorativ. Asta nu inseamna ca nu am si flori 🙂 Stiu ca nu pot creste in balcon tot ce mi-as dori, e mult prea putin spatiu pentru asta, insa in timp, am ajuns sa descopar ca pot creste destul de multe pe balconul meu. Am ales plante comestibile si din motive de copil, care ar gusta fiecare planta. Si ca sa nu stau mereu cu ochii pe ea cand iese in balcon, am plantat majoritar plante comestibile. Salata, spanac, macris, ceapa si usturoi de tuns, ingredinte minunate pentu salate, toate sunt la indemana.

Desigur, pentru un aspect decorativ puteti crea aranjamente din aceste plante in vase decorative. Folositi specii de salate de diferite culori si texturi, lasati ceapa si usturoiul sa inforeasca, veti avea astfel un bol de salata delicios dar si decorativ.

salate

Veti vedea ca satisfactia va fi pe masura. Apoi veti prinde curaj si veti incerca si fructe sau legume. Balconul e un loc minunat unde puteti creste o multime de delicatese. Fiind un spatiu relativ protejat, fata de o gradina in aer liber, un loc unde puteti oferi plantelor tot ce au nevoie, la timp si in functie de necesitati, balconul va deveni un loc plin de bunatati. Salate, mirodenii, fructe si legume, vor transforma balconul vostru in unul plin de delicatese. Mai multa inspiratie si sfaturi veti gasi in cartea Gradina din balcon de la Editura Casa.

balcon mix

Mai stiti si ca imi incurajez copilul sa gradinareasca. Ii ofer posibilitatea sa isi creasca si ingrijeasca propriile plante. Veti vedea ca daca le veti oferi aceasta libertate dar si responsabilitate in acelasi timp, ei vor fi foarte bucurosi si isi vor lua foarte in serios atributiile. Desigur ca vor trebui supravegheati, ajutati si incurajati, deoarece din exces de zel ei vor dori sa ude mereu plantutele, inecandu-le sau din prea multa dragoste le vor “mangaia” zdrobind micile platute, insa fiind mereu langa ei, oferindu-le sfaturi si incurajare, veti avea parte de momente placute impreuna cu micii gradinari.

Gradinaritul in balcon impreuna cu cei mici ofera acestora timp petrecut “in natura” chiar si cand vremea este neprielnica iesitului afara.

Va puteti ajuta copiii si ii puteti incuraja plantand fructe atragatoare precum capsunii, sau o mica tufa de strugurasi sau afine. Vor adora sa iasa in balcon sa vada daca s-a mai copt vreun capsune sau niste afine.

capsuni

Pentru cei mici, nerabdatori din fire, puteti alege legume care rasar repede, precum ridichi sau mazare. Nu va ingrijorati daca vor dori sa guste rasadurile, majoritatea legumelor au frunze si lastari comestibili.

Transformati-va balconul intr-un loc de joaca comestibil, pentru voi sau copiii vostri. Cartea Gradina din balcon va fi o sursa de inspiratie.

12 Comments (+add yours?)

 1. nelucraciun
  Jul 07, 2014 @ 21:24:09

  Nu vad tomate rosii…

  Reply

 2. Gabriela
  Jul 09, 2014 @ 14:17:34

  Chiar cu o curte maricica se pot planta zarzavaturi si mirodenii in ghivece. De abia anul acesta am reusit aceasta performanta si voi scrie despre ce am facut. (Of, timpul!)

  Reply

 3. Liana Nicolae
  Aug 21, 2014 @ 18:54:18

  Daca am balconul inchis, pot sa fac gradina in balcon?

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: