Muscate

Mai stiti muscatele mele aromate. Toamna tarziu am rupt 3 lastari din gresala cand am mutat planta la locul de iernat. I-am pus intr-un pahar cu apa si acolo am uitat de ei. Nici n-au inghetat peste iarna dar nici radacini nu au dat.

pahar

In schimb, azi cand am iesit in balcon am vazut ca au inceput sa aibe boboci.

boboci2

boboci1

Asa ca m-am indurat de ei si i-am plantat. Acum daca or vrea sa faca si radacini, foarte bine, daca nu, treaba lor. Eu le-am oferit conditii. Daca au vrut sa infloreasca intr-un pahar cu apa eu sper sa faca si radacini daca tot i-am pus in pamant.

muscate plantate

Is curioasa ce flori vor avea, ca anul trecut n-au vrut sa infloreasca.

6 Comments (+add yours?)

 1. Anda
  Apr 01, 2015 @ 22:40:31

  si sant d-alea curgatoare??

  Reply

 2. pisicaneagra11/blackcat11
  Apr 02, 2015 @ 06:14:16

  am si eu o planta din asta, pun 1-2 frunze la dulceturi. am remarcat ca radacini dau doar primavara. am facut pui asa, si-am dat si altora. la mine n-a inflorit dar, culmea, a inflorit la altcineva, care are planta de la mine. indruşaimul, asa ii mai spune, se foloseste si la ceai, cica se face si lichior si are mai multe proprietati medicinale. doar ca planta mea arata altfel, are frunzele mult mai crestate. asta din poza arata ca o muscata din alea violet, cu florile mai deosebite. nu stiu, zic si eu…:)

  Reply

  • greenzonelife
   Apr 02, 2015 @ 09:08:24

   Eu am pus si peste vara si au facut radacini. Da, se pare ca sunt mai multe feluri de muscate din astea cu frunze cu aroma de lamaie.

   Reply

 3. MNiko
  Apr 03, 2015 @ 17:13:15

  De la bunica mea stiu ca i se zice drusaim. Eu personal n-am avut noroc de el, l-am tot pierdut si cand mi l-a dat cu radacina. Muscatele in general sunt foarte rezistente. Pot inflori si fara sa faca neaparat radacina.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: