Orez fiert

Primul fel gatit la microunde a fost orezul. De atunci nu-l mai fac altfel. E cel mai simplu mod de a fierbe orez. Nu se lipeste, nu trebuie amestecat, nu da in foc si iese perfect. Reteta e pentru doua persoane. Respectati intotdeauna cantitatile, puterea si timpii. Nu functioneaza pricipiul pentru mai multe persoane mariti cantitatea sau timpul. Puteti face eventual incercari dupa ce v-ati obisnuit cu reteta de baza.

Se spala 220 gr orez si se adauga 360 ml apa.

orez

Se pune la microunde in vasul neacoperit, altfel va face spuma si va iesi din vas. Se seteaza puterea de 900 Watt si timpul de 12 min. si 30 sec. Nu se amesteca. Cand e gata se scoate vasul si veti avea cel mai frumos orez fiert 🙂

orez-fiert

Folositi ca garnitura la legume sau carne sau la orice aveti nevoie.

8 Comments (+add yours?)

 1. Sebastian
  Sep 13, 2013 @ 15:20:37

  Multumesc mult, a fost primul experiment in calitate de “bucatar”. A iesit exact ca la carte, am pus 1 cana de orez cu bob lung, 2 cani de apa, 25 de minute in cuptor ( al meu are doar 800 W ). Foarte gustos. Felicitari pentru ca imparti retetele cu noi, incepatorii, si le explici detaliat. Este singurul experiment ce are ca rezultat un orez comestibil.

  Reply

 2. flower
  Nov 28, 2013 @ 19:02:13

  Eu am facut orez cu lapte :). Am marit timpul, ulterior cu 10 min si am mai completat cu lapte.

  Reply

 3. Elens
  Mar 29, 2014 @ 13:08:13

  A ieşit un pic tare dar tot a fost cel mai bun orez pe care m-am făcut până acum! ps: sunt incepatoare..:)

  Reply

 4. razluc1
  Jul 10, 2015 @ 04:33:46

  salut. Eu am un microunde care nu are nici unde scris puterea si nici nu am cartea lui. Am folosit cateva module din care le are pentru a face o proba dar problema era ca facea spume apoi iesea afara… am pus doar putin orez si putina apa intr-o cana mai mare deoarece nu am altceva

  Reply

  • greenzonelife
   Jul 10, 2015 @ 05:52:53

   Retetele la microunde, pentru a reusi, trebuie sa respecte in tocmai cantitatile si timpii de preparare. Trebuie folosit un vas mare si larg, la fel cum ai vazut la mine, am scris si in postare ca face spuma, dar daca vasul e suficient de mare spuma nu v-a iesi din vas.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: