Un nou inceput

Mi-a luat ceva vreme, recunosc, sa imi iau inima in dinti si sa o iau de la capat. Stiti povestea de aici, insa acum voi incepe alta si va voi spune si voua cum se face, asta daca vreti sa aflati 🙂

inceput

Nu va speriati, asa arata la inceput, si asta datorita particulelor foarte fine de nisip care inca plutesc prin apa. In cateva zile se va lipezi, apoi v-a primi cateva plante. Si dupa inca o saptamana sau chiar doua, timp in care va merge filtrul si plantele se vor stabiliza, voi adauga si pestisorii.

O sa va tin la curent cu fiecare pas. E mult mai simplu decat pare sa incepi un acvariu, trbuie doar putina rabdare la inceput pentru a va asigura ca totul va merge apoi bine.

Cu cat acvariul e mai mare cu atat mai autosustenabil va fi si munca pentru intretinerea lui va fi minima. Folositi de preferinta substrat si decor din comert. Nisipul cules de prin rauri s-ar putea sa va dea bataie de cap daca nu il spalati suficient de bine, iar bucatile de lemn gasite in apa s-ar putea sa fie purtatoare de tot felul de bacterii. Se poate si asa, sa va adunati singuri materialele, sa le spalati, fierbeti, tratati, dar daca nu aveti destula experienta s-ar putea sa dati gres. Daca sunteti incepatori e mai bine sa luati din comert materiale gata pregatite pentru a fi puse in acvariu. Fiti cat mai naturali, nu umpleti acvariul cu maruntisuri colorate. Un substrat destul de gros, cateva pietre sau bucati de lemn si cateva plante sunt tot ce aveti nevoie.

Un filtru performant, chiar daca e mai scump, va va scuti de munca. Apoi restul vine de la sine. Veti vedea ca e usor 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: