Plantute de salak

Mai stiti de salak – fructul sarpe? Ei bine, zilele trecute am observat ca au incoltit ambele seminte. Ieri am transplantat fiecare plantuta intr-un ghiveci separat, ca erau rasarite intr-un vas cu o radacina de ghimbir.

salak

Sper sa le placa 🙂

Deja sunt curioasa daca vor supravietui in casa peste iarna, cum va arata planta dupa ce v-a mai creste  … oricum sperante sa mananc fructe de la ele nu imi fac, dar macar ca planta decorativa 🙂

6 Comments (+add yours?)

 1. cristina
  Jul 28, 2016 @ 09:07:32

  Uitasem de planta asta, chiar sunt curioasa cum va arata cand va mai creste.

  Reply

 2. o femeie
  Jul 29, 2016 @ 15:18:26

  eu acum incep sa caut pe net ce e cu planta asta.
  Sa iti creasca si sa iti infloreasca!

  Reply

 3. DANIEL
  Feb 13, 2018 @ 13:46:22

  Hello,
  Eu am plantat salak anul trecut, cam pe la sfârșitul lunii noiembrie. Inițial am pus sâmburele într-un pahar cu vată și i-am schimbat apa de două ori pe săptămână.
  După 1 lună, când rădăcina avea cam 10 cm, am mutat planta într-un ghiveci, iar achim are aproximativ 30 cm înăltime. Nici eu nu-mi fac speranțe la fructe, dar cine stie…
  Apropo, până ieri am tinut ghiveciul într-un loc întunecos, iar de ieri l-am mutat la geam… sper să-i meargă bine în continuare.
  Pe lângă salak, am plantat kaki, dar creste foarte greu, și jackfruit, care văd că a prins bine, dar se mișcă mai greu decât salak și mai repede decât kaki. Păcat că nu am posibilitatea să adaug și fotografii.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: