Macel

Uite o goanga pe perete. Ce e? O gargarita de fasole. De unde o fi aparut ca doar nu am fasole in casa?

Ba am, sau mai bine zis aveam. Pusesem in niste pungulite cateva boabe de samanta. Se pare ca oricat le-am ales, nu am observat ca erau pline de larve.

gargarite

Si nu s-au rezumat la a-mi manca doar fasolea, au ros si pungile

punga

S-a dus colectia mea de fasole 😦

12 Comments (+add yours?)

 1. Geta
  Dec 01, 2016 @ 16:54:17

  Ce colecţie frumoasă ! Cred că boabele de fasole trebuiau păstrate în punguliţe de hârtie nu de plastic.

  Reply

 2. Geta
  Dec 02, 2016 @ 00:57:01

  Punga de hârtie oferă aerisire şi trebuie pastrata intr-un loc rece, de exemplu eu tin fasolea in frigider si nu mi-a facut niciodata gargarite. Chiar mi s-a parut ciudat ca toate soiurile tale au fost infestate cu larve de gargarite.

  Reply

 3. Dani
  Dec 02, 2016 @ 14:36:16

  Eu nu cultiv fasole din lipsa de spatiu, dar daca e sa pastrez seminte le tin in usa frigiderului. Intr-un an am experimentat si a fost ok, nu am avut probleme cu ganganiile si au germinat in primavara.

  Reply

 4. fiordaliso
  Dec 02, 2016 @ 21:41:00

  Parintii mei pastreaza toate semintele in camara, la casa, in pungi de hartie sau in cutii de plastic, depinde de cat de multe sunt. Cred ca e mai frig iarna decat pe usa frigiderului 🙂 dar e ok. Insa boabele de fasole le verifica periodic, poate o data pe luna. Pentru ca gongutele alea mici pot sa apara chiar daca initial boabele par in regula.
  Off topic, trebuie sa-ti spun ce-am patit 🙂
  De doua zile tot miroase in living ciudat, am un parfum neroli si parca tot da cineva cu el in camera. Incepeam sa ma stresez deja, de unde tot miroase. Asa ca iau eu la puricat tot spatiul, si descopar ca a inflorit portocalul! Are bobocei mai multi, si doua flori deschise. Deci am simtit bine: tot a neroli miroase 🙂

  Reply

  • greenzonelife
   Dec 02, 2016 @ 21:52:36

   Eu pana anul asta n-am avut asa dezastru, mai era cate o gargarita-doua, le gaseam moarte in primavara pe fundul pungii, dar anul asta zici ca au fost de zece ori mai multe garagarite decat boabe. Ce fain de portocalul tau, abia astept sa vad poze cu fructele 🙂

   Reply

 5. fiordaliso
  Dec 02, 2016 @ 22:06:17

  Cred ca a fost un an bun pentru goange, eu am avut la inceputul verii o invazie de molii de alimente. Credeam ca traiesc numai in faina, dar mi-au devorat toate nucile.
  Cu portocalul trebuie sa ma documentez, anul trecut a facut doua fructe si cand au ajuns cat o mazare au cazut. E adevarat ca fost primul an in care a fructificat, sper sa ramana acum cu cateva.

  Reply

 6. o femeie
  Dec 05, 2016 @ 17:52:57

  imi pare rau de invazie.
  Eu am doar cateva seminte, daca mi le-ar ataca …as fi trista.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: