Capsuni uscati

Am incercat o tura de capsuni la deshidrator sa vad cum ies. Avand in vedere ca de gemuri si compoturi ne-am cam saturat, incerc sa gasesc cea mai buna solutie de a stoca fructele peste iarna, iar deshidratarea lor mi se pare cea mai buna solutie. Ocupa putin spatiu, nu folosesc cantitati imense de zahar, nu se strica, pot fi apoi folosite la ceai, in combinatie cu cereale cu lapte sau iaurt, in prajituri, pot fi facute chiar compot sau gem instant cand e nevoie, consumate ca atare cand vreti ceva dulce pentru ca prin deshidratare zaharul din fruct se concentreaza. Concluzia mea, cea mai buna varianta pentru mine de a stoca fructele e deshidratarea.

capsuni

la uscator

capsuni uscati

Anul trecut am uscat dar putine, doar pentru ceai, coacaze negre, strugurasi, afine si agriese si au fost super bune. Iar pentru rontait am pus mere, pere si prune. Acum vad ca si capsunii se preteaza la uscat. Urmeaza cirese, visine, piersici, caise si ce-oi mai gasi prin gradina 🙂

8 Comments (+add yours?)

 1. Dani
  May 16, 2014 @ 17:12:25

  Am gustat capsuni deshidratate si tare mi-au placut 🙂 Cu atatea fructe uscate, o sa poti face si bare de cereale, cred ca o sa-i placa buburuzei tale 🙂

  Reply

 2. Alexandrina
  May 16, 2014 @ 19:29:13

  Arata minunat. Banuiesc ca si gustul este pe masura! La mine abia acum infloresc. Am uscat si eu intr-un an fragute. Dadeau un gust deosetit ceaiului. Numai bine!

  Reply

 3. Roxana
  May 17, 2014 @ 07:01:56

  Arata super capsunelele. Poti sa dai mai multe detalii despre aparatul de deshidratat? As vrea sa cumpar si eu unul, nu prea scump si nu stiu ce sa cumpar sa fie si bun. Multumesc.

  Reply

  • greenzonelife
   May 17, 2014 @ 07:36:27

   Al meu e First, l-am luat de la Selgros, a fost mai demult, da nu a fost scump, in jur de 100 de lei si isi face treaba relativ bine.

   Reply

 4. Roxana
  May 17, 2014 @ 12:19:46

  Multumesc pentru raspuns.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: