Florate – alte sucuri din flori

Dupa socata si salcamata, am pus la facut trandafirata si trifoiata. Ca sa le numim generic, le putem spune florate – sucuri fermentate, sau in cazul meu putin fermentate, din flori πŸ™‚

Reteta e aceeasi:Β 3 l apa, 10 linguri zahar, zeama de la o lamaie si o jumatate de lamaie taiata felii subtiri in fiecare borcan, plus vreo 3 maini de flori de trifoi, respectiv petale de trandafiri de dulceata.

florate

Dupa trei zile le-am strecurat si le-am pus la frigider. Acum le savuram πŸ™‚

sucuri

Cea roz e de trandafiri, cealalta de trifoi.

Acum astept sa infloreasca caprifoiul si mai vad eu ce alte flori gasesc prin gradina πŸ™‚

Voi faceti sucuri din flori?

19 Comments (+add yours?)

 1. Claudia Maria Manea
  Jun 03, 2016 @ 09:21:53

  Mama face sucuri si siropuri. Cel mai celebru este siropul de salcam.
  Foarte interesante sucurile pe care le faci!

  Reply

 2. simf
  Jun 03, 2016 @ 09:24:06

  de trandafiri da.

  Reply

 3. Doina Leonte
  Jun 03, 2016 @ 09:34:31

  Am făcut anul acesta pentru prima oara, după această rețetă. Oare s-ar putea conserva ?

  Reply

  • greenzonelife
   Jun 03, 2016 @ 09:39:47

   Eu am facut mai demult, dupa reteta asta socata, am pus-o in sticle din alea de se inchid ermetic si am tinut-o vreo 3 luni cred, in camara. Cand am desfacut-o ma asteptam sa sa faca bum, dar era o socata usor acidulata, perfecta πŸ™‚ Nu garantez insa pentru ea cat s-ar putea conserva.

   Reply

 4. Dani
  Jun 03, 2016 @ 10:40:05

  De soc si de trandafiri, pana acum. Nu stiam de trifoi.

  Reply

 5. cristina
  Jun 03, 2016 @ 11:19:00

  Am facut anii trecuti socata, anul asta n-am apucat, cu ploile astea. Anul trecut am facut si cu flori de maces. Anul asta am pus amestecat soc uscat si petale de anul trecut (de la congelator) cu miere si a iesit o porcarie. E a doua oara cand incerc sa fac cu miere in loc de zahar si nu sunt multumita deloc. N-o sa mai stric mierea pe asa ceva.
  Acum am facut trandafirata (cu zahar) si pare a fi iesit buna, insa nu roz, ci alba si nu stiu de ce. Oare pt ca am pus florile intregi, nu doar petalele?

  Reply

  • simf
   Jun 03, 2016 @ 11:29:10

   depinde strict de cantitatea de lamaie/aciditate (eu zdrobesc usor petalele, prin frecare cu zahar, apoi pun lamaia, amestec de cateva ori si apoi pun apa) si de intensitatea culorii trandafirului. dar tine doar de aspect, gustul e oricum fain.

   Reply

  • greenzonelife
   Jun 03, 2016 @ 11:41:14

   Eu cu miere nu am facut si nici nu cred ca o sa fac. De la trandafiri eu folosesc mereu doar petalele πŸ™‚

   Reply

 6. fiordaliso
  Jun 03, 2016 @ 18:32:00

  Pentru dulceata de trandafiri se freaca petalele cu putina sare de lamaie, ma gandesc ca ar merge si pentru sucul de trandafiri. Eu inca nu am ajuns sa pun mana pe niste flori, poate in wk. Nu stiu daca ar merge si cu petale de crini albi, trebuie sa mai studiez…

  Reply

 7. o femeie
  Jun 06, 2016 @ 11:24:27

  Ce idei minunate! Eu facui socata, ultima tura ieri. De obicei noi bem apa simpla, dar cand am musafiri fac socata ca alternativa (cu miere). Din pacate copiii nu apreciaza πŸ™‚

  Eu am bunghit un trandafir de dulceata intr-un gard. Cum trec seara pe langa el, ii jumulesc petalele ce stau sa cada (adicalea le fac sa cada in punga mea). Pana acum le-am pus la uscat, ai insa alte idei/recomandari?
  Mai am si niste macesi de jumulit in alt gard parasit, si alora le-am pus gand rau :)) Iar socul pe unde o trecut infloritul, il astept sa rodeasca πŸ™‚

  Reply

  • greenzonelife
   Jun 06, 2016 @ 11:27:44

   Pai de ce nu incerci sirop sau dulceata de trandafiri, merge de minune apoi cu iaurt. Si uscate sunt bune, in ceai, sau poti face zahar aromat cu petale de trandafiri πŸ™‚

   Reply

   • o femeie
    Jun 06, 2016 @ 11:43:51

    Am incercat o dulceata, dar cum eu jumulesc un singur trandafir, si culeg petalele care cad, adica de la 6-8 flori, de 2-3 ori pe saptamana, asa ca e o cantitate infima. Acum am pus la uscat cateva.
    Am uitat insa de ideea de a pune petalele in zahar, pt a avea zahar aromat. O sa caut sa pun si in otet, desi noi nu consumam.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: