Recolta de menta

Dupa ce toata vara am butasit menta, acum am recoltat menta. Atat planta mama cat si butasii mi-au pregatit frunze proaspete. Nu e o cantitate fabuloasa, dar macar de vreo doua ceaiuri la iarna tot o sa am. Bineinteles ca am cules menta si din gradina bunicilor, dar acea menta e aspra, mult prea iute. Asta e dulce, are o aroma placuta si proaspata si o prefer celei din gradina bunicilor. Probabil ca o sa fac ceai din ele amestecate.

Dintre toate ceaiurile, exceptand ceaiul rooibos, cel de menta e pe departe favorit. Cred ca atunci cand o sa am gradina o sa cultiv toate soiurile de menta posibile.

5 Comments (+add yours?)

 1. simplitaly
  Aug 23, 2012 @ 11:13:00

  Chiar ieri am luat un ghivecicu menta din asta cu frunze fine si am plantat-o. Eu amstec menta uscata cu frunze uscate de zmeura pentru ceaiuri πŸ™‚ Curand trebuie sa ma hotarasc sa mut si menta veche pe portiunea ce de la anul o s-o dedic ierburilor. Stii tu cumva daca pot pune menta langa menta sau trebe sa las oarece distanta intre ele?

  Reply

 2. Andreea, DingradinaluiArdei
  Aug 30, 2012 @ 11:54:08

  Si in familia mea, dintre toate ceaiurile, cel de menta este preferat. Vara cu gheata, iar iarna fierbine, cu o feliuta de lamaie. Daca nu ma insel, daca ai menta in ghiveci la caldura, este posibil sa ramana verde si iarna. Stii ceva despre asta? Ca poate mut si eu vreo doua plante din gradina in casa.

  Reply

  • greenzonelife
   Aug 30, 2012 @ 17:48:32

   Ramane verde, dar cam atat. Nu mai creste sa poti sa o folosesti si se cam lungeste dupa lumina, ceea ce o slabeste destul de tare pana in primavara si risti sa te alegi doar cu o planta anemica. Daca ai o sera luminoasa in care sa nu scada temperatura sub zero iarna poate ar mai bine, altfel nu merita.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: