Busuioace, busuioace

A crescut busuiocul meu de nu mai puteam deschide si inchide geamul la balcon. Asa ca am luat masuri, majore 🙂 Astfel m-am ales cu ditamai maldarul de busuioc, care mai de care mai mirositor si mai aromat.

busuioc aromat

busuioc gras

Si ce sa faci cu atata busuioc, ca doar nu poti sa-l mananci asa gol 🙂 L-am bagat la robot, am pus putin ulei de masline si l-am tocat marunt. Apoi l-am pus intr-o punga vidata pentru congelator si va astepta acolo vremuri friguroase in care va deveni condiment in diverse mancaruri, desi eu inca sper ca voi putea ierna tufele de busuioc 🙂

pesto

La congelator cu el.

pentru congelat

Si cum nu se pierde nimic din ce cresc eu in balcon, am pastrat si tijele florale, pe care le-am strans intr-un buchetel si le-am pus la uscat.

flori de busuioc

6 Comments (+add yours?)

 1. MNiko
  Jun 26, 2014 @ 08:02:10

  Si ce faci cu tijele florale? Eu anul trecut l-am pus la uscat, dar doar frunzele.

  Reply

 2. MihaelaT.
  Jun 26, 2014 @ 13:54:57

  Buna, Green! O, ce recolta bogata! Eu n-am apucat decat sa rup trei frunzulite ca sa pun la niste paste. Si e deja sadit in gradina. Bravo!
  Iti multumesc ca m-ai lamurit care este busuiocul pe care-l folosesc preotii. Chiar ma intrebam ce soi este pentru ca miroase altfel decat cel pe care-l folosim la preparatele culinare.

  Reply

  • greenzonelife
   Jun 26, 2014 @ 14:39:43

   Eu am avut 9 feluri de busuioc 🙂 si nici unul din alea de foloseste popa. De fapt popa foloseste florile, nu cred ca frunzele acelui busuioc nu sunt si ele bune de mancat, eu obisnuiam sa beau ceai din ele cand eram pe la mama pe acasa.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: