Muscate

Intotdeauna mi-au placut pozele cu casute austriece pline de muscate curgatoare la balcoane si ferestre. O sa am si eu la fel cand o sa am casuta mea. Pana atunci ma multumesc cu muscatele mamei, chiar daca nu sunt curgatoare si nici nu suport mirosul frunelor lor, imi plac totusi florile lor ca niste bulgari si culorile placute si vii. Fie ca sunt flori simple sau batute, toate au o frumusete aparte.

8 Comments (+add yours?)

 1. Maria Stan
  Aug 08, 2012 @ 19:35:43

  Sunt superbe,nici mie nu imi plac cum miros,:D dar intodedeauna le-am admirat!

  Reply

 2. Andreea, DingradinaluiArdei
  Aug 11, 2012 @ 10:15:52

  Ma alatur si eu clubului Admiratorilor de Muscate. Intradevar, daca si miroseau frumos…Totusi, am primit anul trecut de la nasa noastra o muscata care mirosea a lamaita, si am inteles ca in trecut era folosita datorita mirosului ei la aromarea dulceturilor. Din pacate, a prins-o bruma afara si am pierdut-o. Nu era atat de decorativa, este adevarat, dar in felul asta Natura ne arata ca nu le poti avea pe toate.

  Reply

  • greenzonelife
   Aug 11, 2012 @ 11:54:20

   Da, ar trebui sa avem si cate o gradina de iarna ca sa putem proteja toate florile dragi :). Eu visez la una, in care sa am si citrice.

   Reply

 3. simplitaly
  Aug 23, 2012 @ 11:39:46

  exista mai multe soiuri de muscate care miros foaaarte frumos, nu stiu cum le spune in romaneste, in germana categoria generala se numeste Duftgeranien sau Duftpelargonien, daca vei sa dai o cautare la google images le gasesti šŸ™‚ Cea mai placut mirositoare este asta: http://www.plantimag.de/dat/0205083.html am inteles insa ca trebuie sa ai mai mult de o singura planta din soiul asta pentru ca nu le place sa fie singure šŸ™‚

  Reply

 4. kitty
  Jun 12, 2015 @ 13:25:36

  indrusaim se numeau pe vremuri muscatele parfumate….

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: