Recolta matinala si musculita alba

De dimineata cand am iesit sa ud plantele am vazut ca stevia mea dulce e plina pe varfuri de musuculite albe. Se pare ca n-am scapat de ele, si la cum arata nu voi scapa prea curand, cel putin nu inainte sa le omoare frigul. Asa ca am decis sa culeg noii lastari crescuti inainte sa le atace prea tare musculita.

stevie

Am luat apoi frunzele jos de pe tije, sa verific in acelasi timp si efectul musuclitei. Din fericire inca nu apucasera sa atace planta, doar se adunasera pe varfuri. Si asta e recolta mea matinala de stevie dulce.

frunze

Normal ca in momentul culesului au zburat toate si s-au asezat pe alte plante. Acum trebuie sa gasesc o solutie sa scap de ele. Am stropit cu solutie de sapun pe unde le-am vazut insa am observat ca deja si-au depus oua pe mai multe dintre plante, in special pe muscata lamaioasa si pe ardeii iuti. Cam astea sunt riscurile cand inghesui prea multe plante intr-un spatiu mic, nu apuci sa vezi la timp daunatorii si se inmultesc foarte repede.

2 Comments (+add yours?)

 1. Elisa
  Aug 20, 2014 @ 10:11:32

  Mie mi-a reusit sa scap de musculita alba cu solutia aia din coji de citrice cu sapun lichid, amestec. Am stropit zilnic asta primavara pe trandafirul chinezesc, ca acolo isi gasise ea locul si am scapat de ea; nu o mai vad nici prin curte pe alte plante. Incearca. Se fierb cojile de la cateva citrice intr-un litru de apa cam 10 minute, se lasa sa se raceasca, se strecoara si se amesteca cu sapun si apoi se stropeste pe dosul frunzelor.De doua ori pe zi, chiar.Succes!

  Reply

  • greenzonelife
   Aug 20, 2014 @ 10:25:43

   Cand am dat cu solutie de citrice si eu am crezut ca am scapat de ea, apoi au aparut din nou, mult mai multe, deja sunt infestate aproape toate plantele.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: